[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]
بیشتر طلاقهای امروزی گواه این حقایقاند که برای زوجها ترک یک رابطهٔ دشوار آسانتر از حل مشکلات موجود در رابطه است!
زمانی که یک زوج با مشکل شدید مواجه بشوند به مشاور زوج درمانگر مراجعه میکنند. در این زمان مشخص است که رابطه زوج دچار مشکل شده است. انجاست که مشاور زوج درمانگر متوجه میشود برخی از زوجها پیامهای ناامید کنندهای در جلسه از خود نشان میدهند.
زمانی که زوج درمانگران زوجی را در نظر میگیرند که در حال جداییاند، پیامهایی را که به همدیگر و به کل اجتماع ارسال میکنند را بررسی میکنند. زوج درمانگران تلاش میکنند تا زوج را به رویارویی با چالشهای رابطه ترغیب کنند. همچنین کمکهای تخصصی در زمینه تشویق زوج به مرور ارزشهای فطری خودشان و حفظ رابطهٔ موجود ارایه میدهند.
ما در زمان و تاریخی خاص زندگی میکنیم و میدانیم ارزشهای فرهنگی و خانوادگی فراوانی وجود داردو در یک رابطه زوجی مهم این است که به کدام جنبه معناهای ارزشی اهمیت داده شود. به طور کلی دیدگاه زوج درمانگران در مورد ارزش روابط زوجی بر کار درمانی و ارتباطشان با زوجها اثر می گذارد.
مشاور زوج درمانگر دقیقا چه کاری میکند؟
مهمترین عواملی که در رابطه زوجی و زوج درمانی موثر هستند را بررسی و مورد توجه قرار می دهند.
اگر میخواهید این عوامل و توضیحات بیشتر راجع به آنها را دریافت کنید؛ این عوامل دقیقا عواملی است که در زیر آورده و شرح داده شده است:
۱. خصوصیات عینی و واقعی زوج ها:
تا مدتها تصور میشد که مشابهت در متغیرهایی از قبیل شخصیت، سن، وضعیت اقتصادی اجتماعی، ارزشها، اعتقادات مذهبی، قومیت و سایر موارد در ثبات و رضایتمندی ارتباط موثر است. این موارد هنوز هم پابرجاست اما نتیجه تحقیقات اخیر در این موارد پیچیده و متفاوت است!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”7495″ alignment=”center” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]همچنین بخوانید:
زوج درمانی و مشاوره خانواده چیست؟
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]
۲. مذهب:
آیا میزان مذهبی بودن یا نبودن ما تاثیری در روابط زناشویی مان دارد؟
در مورد مذهبهایی همچون مسیحیت و یهودیت و اغلب در کشورهای اروپایی مصاحبههای مشاوران زوج درمانگر مطالب جالبی را نشان داد و آن این بود که زوجهایی که با هم کیشان خود ازدواج کرده بودند پیوند مذهبی و قومی را عاملی جهت درک متقابل میدانستند و آنهایی که با غیر هم کیشان خود ازدواج کرده بودند فکر میکردند که بحث تفاوتها صمیمیت بین آنها را عمیقتر نموده است.
البته در مواردی هم عدم توافق در مورد مسایل مذهبی بدون در نظر گرفتن شرایط ازدواج ممکن است منجر به نارضایتی زناشویی شود. تحقیقات روان شناسان در ایران و در بین مسلمانان نشان داد که میزان مذهبی بودن، رضایت زناشویی را پیش بینی میکند و مذهبی بودن با رضایت زناشویی رابطه همبستگی مثبت و مفیدی دارد.
۳. قومیت:
تحقیقات اخیر مشاوران زوج درمانی و روانشناسان در مورد ازدواجهای بین قومی، تصور کلیشهای در مورد این مساله را که این نوع ارتباطات محکوم به شکست است را رد میکند.
البته طبیعتا مشکلات فراوانی بر سر راه آنها است اما برخی زوج درمانگران معتقداند که زوجهای برون قومی به شرطی میتوانند موفق باشند که تفاوتها را درک نموده نه که تحمل کنند و این در صورتی ممکن است که زوجها هر یک فرهنگ ارتباطی خاص خود را در نظر گرفته و یکدیگر را در رشد شخصیتی خویشتن به لحاظ تفاوت فرهنگی موثر بدانند.
۴. سطح روان شناختی:
آیا شما یا همسرتان در کودکی تجربهای سخت یا تروما را تجربه کردهاید؟
تفاوتهای فردی در سطح روان شناختی مثل تاریخچه و سابقه تروما با عملکرد زوجها مرتبط است. مشاوران زوج درمانگر با در نظر گرفتن تروماهای زوجهای تحت درمان که هر دوی آنها به نوعی از سو استفادههای دوران کودکی رنج میبرند با زوجهایی که فقط یکی از آنها دارای چنین سابقهای بود و همچنین زوجهایی که هیچ یک از آنها دارای چنین سابقههایی بوده است مقایسه کردهاند و نتایج حاکی از آن است که هر کدام از این زوجها به میزان آسیب دیدگی؛ به مراتب از رضایتمندی کمتری در زندگی زناشویی برخوردار بودند.
۵. فرزندان:
آیا اگر اقدام به فرزند آوری کنیم در روابط زناشوییمان تاثیر منفی میگذارد؟
یکی دیگر از متغیرهای مورد توجه زوج درمانگران، وجود یا عدم وجود فرزندان در زندگی است. تحقیقات اخیر نشان میدهد که صمیمیت و نزدیکی زناشویی گاهی یک تا سه سال پس از تولد فرزندان ممکن است کاهش یابد اما مشاوران زوج در مطالعه و تحقیق بر روی خانوادههایی که دارای فرزند کوچک بودند به این نتیجه رسیدند که بیشتر زوجها مدتی بعد از سازگاری اولیه به مرحلهٔ رضایتمندی میرسند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”7502″ alignment=”center” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]
۶. جنسیت:
جنسیت ساختاری چند بعدی و پیچیده است همچنین از دیدگاه مشاوران زوج درمانگر تاثیر جنسیت بر ارتباطات صمیمانه بسیار مورد مطالعه میباشد.
مثلا برخی از روان شناسان به این نتیجه رسیدهاند که زنان ارتباط گفتاری را به عنوان جریان عادی تداوم ارتباط میدانند در حالی که مردان بیش از زنان به فعالیتهای مشترک جهت دوام ارتباط اهمیت میدهند. به طور کلی چنانچه زنان و مردان از ارتباطات زناشویی همدلانه بهره مند شوند رفتارهای سالم و سلامتی زوج مقدور میگردد.
۷. شخصیت:
شخصیت افراد میتواند در رضایت و هم در ثبات روابط زوجها دخیل باشد. روان شناسان ارتباط بین ۵ خصوصیت شخصیتی مهم روان رنجوری، گشودگی، توافق و همدلی و وظیفه شناسی عواطف مثبت و منفی و رضات زناشویی را مورد بررسی قرار داده اند.
از دیدگاه آنها توافق و وظیفه شناسی عوامل پیش بینی کنندهٔ رضایت زناشویی هستند. شخصیت و عاطفی بودن به عنوان سومین متغیر رضایت زناشویی عنوان شده و این نشانگر این مساله است که شخصیت در میزان رضایت و خوشحالی زوجها بسیار موثر است.
۸. فرایند عاطفی:
برخی محققان زوجی بر این باورند که نقش عواطف مثبت در سازگاری زوجها به طور جدی مورد مطالعه قرار گرفته است و یافتهها موید این مساله است فروپاشی روابط تنها زاییدهٔ میزان بالای منفی نگری نیست بلکه به خصوص در فروپاشی ارتباطات دراز مدت، نتیجه کاهش تدریجی مثبت نگری میباشد.
گاتمن (روانشناس) و همکارانش به این نتیجه رسیدهاند که زوجها عواطف مثبت را برای آرامش به خود و کاهش تعارضات به کار میبرند واین میتواند نشانگر ارتباط وفق باشد.
پس در واقع به نوعی نسبت روابط مثبت و منفی در روابط زوجها نشانگر شکست یا موفقیت ارتباط و زندگی زوجی است.
۹. روابط جنسی:
مطالعه زوج درمانگران حول محور ارتباط بین رضایت جنسی و رضایت ارتباطی عموما ارتباط مثبت مورد نظر این دو بعد زندگی زناشویی را تایید میکند.
در رابطه با مساله طلاق و جدایی و باهم زیستی، کسانی که از نظر جنسی دچار نارضایتی بودند، بیشتر خواهان جدایی بودند و کسانی که از رضایت جنسی بالاتری بهره مند بودند، روابط طولانی مدتی را ادامه دادند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”7509″ alignment=”center” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]در نهایت بیشتر روانشناسان و زوج درمانگران که مفاهیم تلفیقی و درمانی مختلفی را بررسی کردهاند معتقداند که فرایندهای عاطفی عامل اصلی درک زوجهای موفق یا نا موفق است.
اینکه زوجها چگونه نسبت به تفاوتهای جمعیتی، اکارامدی روابط، شیوههایی که به نحو نامطلوبی بر درک و شناخت یکنواخت قضاوتها موثراند همچنین تفاوتها ی شخصیتی، قومیت، فرهنگ پذیری، ارزشها، مذهب و. . واکنش نشان داده و انها را تحلیل می کنند بر موفقت و عدم موفقیت زوجها اثر گذار است.
مشاوران و زوج درمانگران مجموعه دنیای امن ما، برای کمک به شما در شناخت هر چه بهتر روابط زوجی و خدمات اختصاصی زوج درمانی همواره کنار شما هستند.
نویسنده: زهرا سادات میرشجاعی-مشاور خانواده[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]