مشاوره پیش از ازدواج

فهرست مطالب

مشاوره پیش از ازدواج

در مشاوره پیش از ازدواج ، جوانان خواهان ازدواج، جهت کسب آگاهی‌های لازم برای شروع یک زندگی و آشنایی با ویژگی های فرد و شناخت طرف مقابل، در این جلسات حضور می یابند. در واقع با شفافیت از ویژگی های خود و دیگری، برای داشتن یک رابطه مستحکم و پایدار در آینده آگاهی حاصل می کنند.

در این جلسات درخصوص موضوعات اقتصادی خانواده، شیوه تربیت فرزندان، روش‌های ارتباط مناسب با اقوام و آشنایان، روش‌های حل سوء تفاهم‌ها، نحوه تصمیم گیری در مورد مسائل و…گفتگو می شود تا زوجین، فهم و درک بیشتری، برای شروع زندگی مشترکشان به دست بیاورند.

الزامات مشاوره پیش از ازدواج

اغلب افراد، قبل از ازدواج، تصوّرات رؤیایی دارند، ازدواج را سکّویی برای پرتاب به دنیای آرام و بدون چالش می‌بینند. اینجا باید گفت؛ دوست عزیز، رؤیاپردازی ممنوع. واقع‌بین باش، این تفکر نشان از برداشت نادرستِ ازدواج است. برای رسیدن به یک ازدواج مؤفق و رابطه سالم، باید نگاه دقیق‌تر و عمیق‌تر به ازدواج داشت و با یک متخصص مشاوره پیش از ازدواج و زوج درمان گفت و گو کرد. اگر هدف، پایداریِ ازدواج و رسیدن به احساس رضایت باشد، راهی نیست جز اینکه شناخت طرفین به درستی صورت پذیرد. دنیای یکدیگر را بشناسند. شباهت ها و تفاوت هایشان را با دید وسیع و جامع بنگرند. نقاط ضعف و قوّت یکدیگر را ارزیابی نمایند. این کار حاصل نمی شود، جز با مشورت با اهل فن، که بینش صحیح، به طرفین بدهد و در نتیجه با شناخت بهتر وارد زندگی مشترک شوند.

مشاوره پیش از ازدواج

در این جلسات چه میگذرد؟

۱- ارزش ها، انتظارات و اهداف طرفین در ازدواج مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد

۲- تعارضات رفتاری و فکری هر دو نفر شناسایی و در نهایت، برای بهبود روابط آنها کمک می‌شود

۳- آگاهی بخشیدن به طرفین با شناسایی نقاط ضعف و قوت آنها

۴- رسیدن به نقطه مشترک، یعنی درک متقابل

۵ – انجام تست، برای آگاهی از تیپ شخصیتی افراد و تجزیه و تحلیل دقیق پاسخ ها

جهت دریافت وقت مشاوره پیش از ازدواج مرکز روانشناسی و مشاوره خانواده امن به صورت آنلاین و حضوری اینجا کلیک کنید.

در این جلسات چه موضوعاتی مورد بحث قرار میگیرد؟

مشاوره پیش از ازدواج می‌تواند به زوج ها کمک کند تا روابط خود را قبل از ازدواج بهبود بخشند. شما تشویق می‌شوید که در مورد موضوعات مرتبط با ازدواج صحبت کنید، موضوعاتی مانند:

  • امور مالی
  • ارتباط بین زوج‌ها
  • ارزش، نگرش و باورها
  • نقش‌ها در ازدواج
  • محبت و رابطه جنسی
  • میل به بچه دار شدن
  • روابط خانوادگی
  • تصمیم گیری
  • مقابله با خشم
  • میزان شناخت یکدیگر

از همسر آینده خود چه بپرسیم؟

پیش از ازدواج می‌توانید سوالاتی را از همسر آینده خود بپرسید. دانستن این موضوعات برای شما حیاتی به شمار میرود.

۱. معنای تعهد ازدواج

چرا می‌خواهید با هم ازدواج کنید؟ اعتقاد خود را در مورد ازدواج بیان کنید و بگویید که به نظرتان چگونه به زندگی شما کمک می‌کند.

فکر می‌کنید کدام رفتارها در ازدواج شما ممنوع است و در مورد اینکه چگونه مایل به مراقبت و احترام به تعهد خود هستید بحث کنید.

۲. اهداف و آرزوهای فردی و ترکیبی شما

در مورد اهداف زندگی که برای شما مهم است بحث کنید. استراتژی‌های خود را برای کوتاه‌مدت و بلندمدت به وضوح ترسیم کنید. اهداف شغلی، اجتماعی و خانوادگی بیشتر به چه معناست؟

آنچه را که هر دوی شما فکر می‌کنید برنامه‌ریزی و فداکاری برای رسیدن به آن‌ها ضروری است را در نظر بگیرید.

۳. انتظارات از رابطه

اغلب زوج‌ها متوجه نمی‌شوند که تصورات و انتظارات آن‌ها در مورد رضایت کلی زناشویی چقدر متفاوت است. در مورد چگونگی حمایت کردن و حمایت شدن صحبت کنید.

با هم بودن و تنهایی چقدر شما را راحت می‌کند؟ آیا مایلید به توافقات مربوط به زمان اختصاص داده شده برای کار، تفریح ​​و صمیمیت احترام بگذارید؟ سرگرمی‌های شخصی، دوستی‌ها و زمان خانوادگی چقدر در زندگی روزمره شما مهم خواهد بود؟

۴. ایده‌های شما در مورد تنظیم خانواده یا ترکیب خانواده

اینکه چگونه و چه زمانی تشکیل خانواده می‌دهید، بحث مهمی قبل از ازدواج است. مطمئن شوید که در مورد تمایل خود به داشتن و تربیت فرزندان همسو هستید. دوست دارید چند فرزند داشته باشید؟

چگونه با چالش‌های احتمالی در تحقق آن مقابله خواهید کرد؟

چگونه با فرزندپروری رفتار خواهید کرد؟

آیا تا زمانی که هر دو آماده باشید اقدامات پیشگیرانه انجام خواهید داد؟

در مورد فلسفه‌ها، ارزش ها و اقدامات انضباطی تربیت کودک که برای شما مهم هستند، آشکارا بحث کنید.

۵. تصورات و انتظارات شما در مورد مسائل مالی

سیستمی برای بررسی مالی و پاسخگویی ایجاد کنید. درباره تاریخچه پول خود صادقانه صحبت کنید و شرایط فعلی را آشکارا به اشتراک بگذارید. به تفاوت حقوق بین خود و احساساتتان در مورد آن توجه کنید.

همچنین، با رشد خانواده به انتظارات خود در مورد نان‌آور و سبک زندگی نگاه کنید. به طور جدی نحوه مدیریت صورتحساب‌ها، بدهی‌های شخصی و ترکیبی، اعتبارات، مالیات‌ها و پس انداز را در نظر بگیرید.

۶. زندگی در خانه و نظم زندگی

در مورد اینکه چگونه زندگی مشترک خود را تصور می‌کنید بحث کنید. آیا در نزدیکی خانواده زندگی خواهید کرد یا امیدوارید در جای دیگری زندگی کنید؟

بحث کنید که آیا مالکیت خانه یا زندگی در مکان‌های اجتماعی-اقتصادی خاصی برای شما مهم است یا خیر. آیا هدف شما بازآفرینی سبک زندگی در دوران کودکی است یا ساختن یک زندگی کاملاً متفاوت در خانه؟

همچنین در نظر بگیرید که چگونه ممکن است انتظار داشته باشید که نیازهای والدین سالخورده شما در زندگی مشترک شما نقش داشته باشد.

۷. برنامه شما برای حل ثمربخش تعارض‌ها

ادغام زندگی شما بدون شک در ابتدا و در طول زندگی مشترک شما منجر به تعارضاتی خواهد شد. بسیار مهم است که قبل از اینکه نیت بد یا تحقیر به وجود بیاید متعهد به رسیدگی به اختلافات و روابط خود باشید. بحث کنید که چگونه با تحمل بیشتر، جدل کمتری خواهید داشت.

نقش یک مشاور قبل از ازدواج، با رویکرد همه جانبه نگری در انتخاب همسر مناسب

این مدل ویژه و منحصر به فرد مشاوره پیش از ازدواج، با رویکرد همه جانبه نگری فقط مختص افرادی که در ایران ازدواج می کنند نیست بلکه دیده شده که افرادی که ایرانی هستند این فرهنگ خود را با مهاجرت به کشورهای دیگر می برند و لذا تاکید روی حوزه خانواده حتی در مشاوره های پیش از ازدواج از راه دور و ایرانیان خارج از کشور هم ضروری و اجتناب ناپذیر است.

هر فرد باید ویژگی های شخصیتی و رفتاری طرف مقابل خود را در بطن خانواده ها و در رفت و آمد با خانواده های طرفین ارزیابی کند.

1- مشاور قبل از ازدواج هر فرد را جداگانه ارزیابی میکند

مشاور پیش از ازدواج هر فرد را جداگانهدر جلسات فردی و طی مصاحبه های حرفه ای روانپزشکی و روانشناختی ارزیابی می کند و در صورت لزوم انجام تست های تکمیلی پیش از ازدواج تخصصی در جهت تایید تشخیص اختلالات روانپزشکی و آسیب پذیری های روانشناختی را توصیه می کند.

2-اطلاعات دریافتی محرمانه باقی می ماند

مشاور پیش از ازدواج هیچ گاه اطلاعات خصوصی افراد را در اختیار طرف مقابل قرار نمی دهد بلکه در جلسات مشترک آن ها را متوجه تفاوت های زیربنایی و تناقض ها می کند. مشاور هرگز فقط بدنبال پیداکردن تفاوت ها نیست تا افراد را از ازدواج با یکدیگر منع کند.

هر چند افراد شباهت های بیشتری با یکدیگر داشته باشند بهتر می توانند باهم کنار بیایند اما این به این معنی نیست که نباید زوج در هیچ زمینه با هم اختلاف نظر داشته باشند.

در واقع تفاوت ها مانعی برای ازدواج محسوب نمی شود چون تفاوت ها زمانی در ازدواج مسئله ساز می شود که افراد به دلیل آسیب پذیری های روانشناختی ناخودآگاه و عدم آگاهی از الگوهای مخرب رفتاری خود و به کارگیری ناخودآگاه مکانیسم های دفاعی نابالغ، همچنین نداشتن مهارت های ارتباط موثر و عدم پختگی و انعطاف پذیری لازم نمی توانند به درستی اختلافات را مدیریت کنند.

3- مشاور پیش از ازدواج علائم هشداردهنده را در روابط مشخص میکند و تصمیم گیرنده نیست

نباید از مشاور پیش از ازدواج انتظار داشت تا به جای شما تصمیم بگیرد. مشاور پیش از ازدواج نه می گوید به درد هم می خورید و نه می گوید به درد هم نمی خورید.

مشاور قبل از ازدوج توجه دو طرف را به سمت علایم هشدار در رابطه شان بر می گرداند و با نشان دادن موارد تعارض برانگیز و چالش زا در زندگی مشترک آینده آن ها، چشمان دوطرف را باز می کند تا با چشمان باز خودشان تصمیم بگیرند.

اگر با چشم باز، تصمیم به ادامه این ارتباط علیرغم مصائب پیش رو بگیرد؛ می پذیرد که دیگر خودش با آگاهی کامل دست به این انتخاب زده، نه کسی او را فریب داده و نه این که ندانسته دست به انتخاب زده، نه این که پارتنرش الان عوض شده است.

بلکه ذهن آگاه راحت تر می پذیرد که باید خودش عواقب تصمیم خود را به عهده بگیرد و نه اینکه تلاش کند تا همسرش را تغییر دهد. بلکه با به کارگیری مهارت های لازم با مشکلات مقابله کند.

مشاوری را انتخاب کنید که قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج با او در تماس باشید و در صورت لزوم مخصوصا در سال های اولیه ازدواج که ممکن است با چالش های بیشتری در زندگی مشترک رو به رو باشید از او کمک بگیرید.

حرف آخر:

یک مشاور پیش از ازدواج خوب باید از آسیب های خانوادگی و آسیب های اجتماعی روز آگاه باشد و برای زوجین آسیب های اجتماعی روز در حوزه خانواده را تشریح کند و مهارت های لازم برای مقابله با آن ها را به زوجین آموزش دهد.

این آگاهی برای جلوگیری از مشکلات زندگی مشترک آینده زوج قطعا موثر خواهد بود.

اگر دوست دارید محصول روابطتان ؛ زندگی پایدار، درک خوشبختی و رابطه قوی و سالم باشد، قبل از ایجاد حسّ قوی و هیجانی طرفین، حتما با یک مشاوره زوج درمانی و پیش از ازدواج متخصص مشورت کنید.

جهت دریافت وقت مشاوره پیش از ازدواج مرکز روانشناسی و مشاوره خانواده امن به صورت آنلاین و حضوری اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

خدمات خانواده امن
فرم ثبت درخواست مشاوره